Karin Wilson-träff nr 2

Välkommen på andra mötet för kvinnor verksamma inom/med intresse för skogsindustrin den 27 september i Stockholm. Mötet är öppet för alla som vill delta, du behöver inte vara medlem.

 

Under en eftermiddag och kväll samlas vi för att nätverka, äta middag, lyssna på och inspireras av kvällens gästtalare, samt ta del vår panels erfarenheter och funderingar kring hur det är att som kvinna arbeta och verka i skogsindustrin i efterföljande paneldiskussion. Mötet hålls Svenskt Näringslivs Hus i Stockholm.

 

Kvällens gäster:

Annica Bresky, Stora Enso

Emma Skogman, Stora Enso

Hannele Arvonen, Setra Group

Linda Wit, BillerudKorsnäs

Åsa Bihl, Svenska Skogen

 

Moderator:

Lydia Capolicchio

 

Datum: 27 september

Tid: 17:00 - ca 22:00

Plats: Svenskt Näringslivs Hus, Storgatan 19, Stockholm

 

Pris:

  • Medlem i SPCI eller KVIST 350 SEK
  • Inte medlem i SPCI eller KVIST 550 SEK
  • Student eller pensionär 0 SEK

 

Registrering och faktura

 

Karin Wilson - den första kvinnliga SPCI-medlemmen

Karin Wilson invaldes i SPCI 1944. Hon föddes i USA 1910, men flyttade som barn tillbaka till Sverige. Hon läste tekniskt gymnasium i Örebro och började arbeta på Korsnäs 1931. Hon lämnade sedan Korsnäs för att studera på KTH och tog sin examen i kemi 1944. Samma år valdes hon in som medlem i SPCI. Efter utbildningen tog hon sedan anställning på Uddeholms AB Skoghallsverken och arbetade sedan där fram till sin pension. Karin var forskare och arbetade med utveckling. Hon skrev också regelbundet i Svensk Papperstidning, bl a term-spalten. Karin levde för skogsindustrin och ägnade den hela sitt liv. Hon bodde i Skoghall fram till sin död 1993.

 

Varmt välkommen!

 

//SPCI

 

 


Gästbok