Forskningsingenjör/Specialist inom konverteringsteknik - Stora Enso Packaging BA

16 maj 2011

Affärsområdet Stora Enso Packaging producerar papper, kartong och förpackningslösningar för konsumenter och företag. Stora Enso Packaging arbetar inom varje del av värdekedjan, från återvinning och massaproduktion till tillverkning av förpackningar. Stora Enso Packaging tar nu de första stegen mot framtida forskning och utveckling av förpackningar i världsklass.

Stora Enso Packaging BA, R&D and Innovation, Sverige

Forskningsingenjör/Specialist inom konverteringsteknik

Beskrivning

Till Stora Enso, Packaging R&D, söker vi en forskningsingenjör alternativt specialist inom konverteringsteknik.
Du arbetar i en grupp med 5 andra ingenjörer/forskare och är underställd avdelningschef Converting Technologies.

Placeringsort: Research Centre Karlstad.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsuppgifter:
Du arbetar självständigt och i team med att optimera och utveckla produkter och lösningar för ökad effektivitet och funktionalitet i vår egen och våra kunders värdekedja genom att:

- Identifiera händelser och lastfall i konverterings- och fyllningsprocesserna som är dimensionerande/begränsande för kartongen, eller påverkar förpackningsmaterialets beteende i processerna.

- Formulera och lösa mekaniska problem hos kartongen eller förpackningsmaterialen (analytiskt och numeriskt).

- Utveckla experimentella metoder för utvärdering av kritiska produktegenskaper som kan indikera/prediktera beteenden i konverterings- eller fyllningsprocesserna (exv. bigning, prägling, sprickkänslighet, försegling).

Du initierar, leder och följer upp projekt tillsammans med medarbetare och kunder både internt inom Stora Enso och externt.

Krav

MSc/Civilingenjör – inriktning mekanik eller fysik.
Erfarenhet av pappers & massatillverkning, metodutveckling och R&D-arbete inom konvertering av förpackningsmaterial är meriterande, liksom kompetens inom modellering och lastanalys.

Din profil:
Du har god förmåga att samverka med kollegor och kunder i projekt, samt att samordna och ha helhetssyn. Du kan och gillar att fånga upp och utveckla idéer och har analytisk förmåga. Du är flexibel och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt samt har möjlighet att resa både inom och utanför Sverige. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på engelska och svenska i tal och skrift.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fackliga representanter:
Ingrid Rokahr, Sveriges Ingenjörer, ph +461046-532 52
Lena Lindberg, Unionen, ph +461046-531 93.

Var vänlig och gör din ansökan genom att använda Apply-knappen i annonsen på Stora Ensos hemsida: www.storaenso.com/Careers senast 2011-06-06.

Om du vill komplettera din ansökan, är du välkommen att skicka dem till Lena Hedström, lena.hedstrom@storaenso.com.

Mer information

Linda Johansson
Manager, Converting Technologies
linda.johansson@storaenso.com
tfn +461046-732 71

 

 

Fler annonser i denna kategori

7 aug 2012