Processteknisk chef - Södra Cell Värö

30 aug 2019

I Södras värld utgår allt från skogen. Det är skogen som är den ständigt växande råvaran, själva grundförutsättningen för alla olika verksamheter inom Södra. Vid Södra Cell Värö bygger vår verksamhet på att vidareförädla denna förnyelsebara råvara till pappersmassa och energi.

Södra Cell Värö söker

Processteknisk chef

 

HEJ! Vi söker dig som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla Södra Cell Värö att på ett hållbart sätt skapa ännu mer värde av skogen.

Vi erbjuder ett spännande jobb inom en verksamhet med stark framtidstro och en vänlig kultur. För rätt person ges både frihet och förtroende att bidra till fortsatt framgång. Då vår nuvarande Processtekniska chef kommer att gå vidare till andra utmaningar inom Södra söker vi nu hans ersättare. Värös fortsatta expansionsplaner samt vår ambition att arbeta strategiskt och proaktivt med utvecklings- och miljöfrågor, gör att vi kan erbjuda rätt person en riktigt spännande utmaning.

Som processteknisk chef har du, tillsammans med en grupp engagerade medarbetare, övergripande ansvar att driva och ansvara för vår processtekniska utveckling så att uppsatta kvalitets-, effektivitets-, energi- och miljömål kan nås. Du ansvarar för att nödvändiga miljötillstånd erhålls och att erforderlig miljökontroll av verksamheten genomförs.

I tjänsten ingår bland annat det övergripande ansvaret för företa­gets ledningssystem, förebyggande och förbättrande arbete, lag- och kravuppfyl­lelse, myndighets­kontakter, tillsyn och rapportering samt projektledning inom miljö-, energi- och kvalitets­områdena. Du är Södra Cell Värö lednings representant i skogscertifiering-, energi- och miljöfrågor.

Som processteknisk chef har du övergripande ansvar för utvecklingsarbete av produktions­processer och kontakter med våra kunder i kvalitetsfrågor.

Arbetet innebär ett nära samarbete inom Södra med vår säljorganisation Södra Cell International, samt vår forskningsenhet Södra Innovation & Nya Affärer

Du ingår i vår ledning med det totalansvar det innebär och rapporterar till platschefen.

Som person är du initiativrik och drivande och har lätt att få med dig andra människor. Dina medarbetare skulle beskriva dig som prestigelös och en god ledare med en öppen, rak och tydlig personlighet. Du är även strategisk kompetent med förmåga till helhetssyn och ett längre tidsperspektiv.

För att lyckas i rollen krävs förmågan att tänka nytt och att kunna motivera och inspirera andra. Du har ett kundorienterat synsätt och det fordras att du är en god kommunikatör och har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt.

Vi söker dig som har 5 års resultatansvarig ledarerfarenhet på ledningsgruppsnivå. Du har flerårig erfarenhet av såväl strategiska som operativa frågor samt vana att driva större förändringsprojekt, verksamhetsutveckling och organisationsutveckling. Du är högskoleutbildad, gärna civilingenjör med kemiinriktning. Har du tidigare erfarenhet från vår bransch är detta mycket meriterande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Låter det intressant? Kontakta Jonas Eriksson, Platschef, tfn 0340-62 81 02 eller Sara Ågärd, HR-chef, tfn 0340-62 81 13.

Välkommen med din ansökan via länken nedan, senast den 22 september. Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post.

 

Sök jobbet på Södras hemsida

 


Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012