Specialist inom Pappersfysik och Konvertering av Kartong - BillerudKorsnäs

12 aug 2019

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

 

Specialist inom Pappersfysik och Konvertering av Kartong


Till avdelningen Product Management & Development inom Division Board söker vi en specialist inom pappersfysik och konvertering av kartong. Avdelningen består av en kreativ mix av specialister, utvecklingsingenjörer, projektledare och laboratorieingenjörer och är placerad på divisionens tre tillverkningsorter Gävle, Frövi och Gruvön som verkar i nära samarbete med varandra.

Om tjänsten
Som specialist ingår du i våra produktutvecklingsprojekt där din expertkunskap omsätts till nya och förbättrade produkter. I detta arbete finns ett stort behov av kompetens inom pappersfysik och konvertering av kartong till förpackningar. Produktutvecklingsarbetet för att ta fram nya förpackningsmaterial och lösningar bedrivs tvärfunktionellt inom BillerudKorsnäs i nära samarbete med både leverantörer och kunder, t.ex Tetra Pak, SIG Combibloc och Elopak.  Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Placeringsorten är i första hand Gävle men placeringsort Frövi eller Gruvön kan vara ett alternativ. I tjänsten förekommer resor både inom Sverige och utomlands

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Företagets ledande kompetens inom pappersfysik vid konstruktion och tillverkning av kartong på våra kartongmaskiner
  • Företagets ledande kompetens inom formbarhet av kartong vid konvertering till olika typer av förpackningar
  • Intern konsult i BillerudKorsnäs produktutvecklingsprojekt
  • Support i samarbetet med BillerudKorsnäs kunder vid problemlösning kopplat till företagets produkter
  • Utvärdera, analysera och implementera nya tekniska lösningar inom ditt expertområde
  • Bevaka och tillämpa forskningsfronten inom ditt expertområde
  • BillerudKorsnäs representant i externa forskningsprojekt
  • Strategiskt planera och koordinera ditt expertområde
  • Leda och utveckla medarbetare inom ditt expertområde

 

Kvalifikationer
Du har civilingenjörsutbildning inom primärt maskinteknik eller teknisk fysik som gärna kompletterats med en forskarexamen. Du har åtminstone 5 års erfarenhet av arbete inom pappersfysik. Erfarenhet av formbarhet av kartong i kunders konverteringsprocesser är meriterande. Du har en god problemlösningsförmåga och identifierar samband i komplexa frågeställningar som kan omsättas från teori till praktiskt tillämpbara lösningar. Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Som person ska du vara nyfiken, utåtriktad och engagerad samt vara självgående och ha ett starkt driv att leverera resultat. Vidare är du en god kommunikatör med en pedagogisk förmåga och kan förmedla kunskap till både medarbetare och kunder.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Häggquist, tfn 070-795 13 82

Välkommen med din ansökan senast den 29 september.


Läs mer och ansök om tjänsten här

 

 


 


Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012