Specialist cellulosateknik - Södra

12 mar 2019

I skogen växer framtiden och med skogen som grund i vårt företag söker vi nu en specialist inom cellulosateknik till vår innovationsenhet i Värö. Södra är Sveriges största skogsägarförening med mer än 52 000 skogsägare som medlemmar. Vår verksamhet baseras på förädling av medlemmarnas förnybara skogsråvara. Vår långsiktiga strävan är att Södras anställda ska spegla den mångfald som finns i befolkningen. Vi välkomnar sökanden med olika bakgrunder och ursprung.


Specialist cellulosateknik


Som specialist inom cellulosateknik tillhör du innovationsenheten. Innovationsenhetens uppdrag handlar om att driva Södras innovationsarbete genom att både stödja och utveckla våra kärnaffärer samt utveckla nya hållbara affärer. Vi finns till för hela Södra men är lokaliserade till Värö. Arbetsfältet är brett och handlar om trävaror, pappersmassa, dissolvingmassa, biokemikalier samt energiprodukter.

Dina arbetsuppgifter
Som specialist inom cellulosateknik är den löpande dialogen med Södra Cells produktionsenheter en viktig ingrediens där du kompetensmässigt bidrar genom att fånga upp såväl problem som möjligheter. Du kommer arbeta i gränslandet mellan teori och praktik vilket innebär arbete i både en experimentell/laborativ miljö samt direkt i fabrikerna med tillhörande provkörningar och optimeringar.

Som specialist inom cellulosateknik förväntas du bevaka och kommunicera både teknisk och vetenskaplig utveckling inom ditt specialistområde. Du initierar, leder och deltar i uppdrag och projekt, såväl interna som externa inom området, i en miljö med kollegor som liksom du har ledande kompetens inom sina områden.

I jobbet som specialist förväntas du arbeta proaktivt genom att föreslå förbättringar i rutiner, arbetssätt och arbetsmiljö.

Din erfarenhet
Vi söker dig som har teknisk doktorsexamen eller motsvarande med kärnkompetens inom cellulosateknik. Har du specialkunskap inom blekning, kokning el dyl så gör det dig extra intressant. Du har hög kompetens inom ditt område med god industriell erfarenhet från sulfatmassatillverkning. Det är meriterande om du arbetat både i en FoU-miljö samt en industriell miljö med kompetens och känsla för hur resultat och parametrar översätts där emellan.

Som person är du samarbetsvillig med stor lyhördhet och prestigelöshet. Du är också proaktiv, resultatorienterad och närvarande. Vi tror dessutom att du är en individ med starkt eget driv och god initiativförmåga. Vidare är du kommunikativ och strukturerad.

Södra erbjuder
För att du ska få en så bra start som möjligt får du som specialist inom cellulosateknik ett anpassat introduktionsprogram. Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här: https://www.sodra.com/sv/karriar/bli-en-av-oss/dina-formaner/

Din placering/anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Värö. Resor i tjänsten förekommer och körkort krävs. Resorna gäller främst Södras anläggningar i södra Sverige och omfattningen uppskattas till ett par resdagar i månaden, men kan variera över tid beroende på projekt. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer? För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Henric Brage 0340-63 34 03 eller HR-direkt Linnéa Möricke 0470-891 18, Fackliga representanter nås via Södras huvudnummer.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Välkommen med din ansökan senast 26 mars 2019.

 

För mer information och ansökan, gå till:

https://www.sodra.com/sv/karriar/lediga-jobb/

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012