Senior utvecklingsingenjör till R&D - BillerudKorsnäs

27 apr 2018

BillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. Det ger oss nya perspektiv och utmanar vårt tankesätt. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer – vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

 

Senior utvecklingsingenjör till R&D

 

BillerudKorsnäs har bestämt sig för att vara nummer ett inom innovation och vi förstärker därför vår R&D avdelning med en senior utvecklingsingenjör.

R&D är en centraliserad organisation inom Strategic Development som är lokaliserad vid de fyra största bruken i Sverige och vi jobbar tvärfunktionellt mot andra enheter, våra affärsområden och våra bruk. R&D består av drygt 60 medarbetare som är en mix av utvecklingsingenjörer, labbingenjörer, projektledare och specialister. Fokusområden för R&D är marknadsdriven produktutveckling, långsiktig material- och teknikutveckling och extern forskning.

Om tjänsten
Som vår nya seniora utvecklingsingenjör kommer din huvudsakliga roll vara att:

  • Driva eller ingå i produktutvecklingsprojekt lokalt i Gävle och/eller på övriga bruk inom BillerudKorsnäs.
  • Genomföra tekniska utredningar i huvudsak inom de områden där R&D verkar.
  • Kunna bistå eller genomföra försök på pappers- och kartongmaskiner, pilotmaskiner eller i förekommande fall vid kunders konverteringsmaskiner.
  • Samarbeta med övriga grupperingar inom R&D men även andra avdelningar som tex marknad och produktion.
  • Vara en resurs som kan stötta våra produktionsenheter eller affärsteam i relevanta frågeställningar.

 

Kvalifikationer
För tjänsten krävs högskole – eller civilingenjörsexamen. Din utbildningsbakgrund kan vara inom kemi, fysik, maskin eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har några års erfarenhet från pappersindustrin inom papper- eller kartongtillverkning och/eller från något angränsande kompetensområde t.ex. massaframställning, bestrykningsteknik eller konverteringsteknik. Det är även meriterande om du har fördjupad kunskap inom något specifikt relevant område för tjänsten. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig med stor nyfikenhet och intresse för att utveckla nya och bättre förpackningslösningar. Som person har du lätt för att tänka nytt och se utanför de konventionella ramarna. Vi söker en lösningsfokuserad och strukturerad problemlösare som tycker om att ta ansvar.

Du är driven och har god förmåga att arbeta självständigt. Då du kommer att verka i ett stort nätverk, både internt och externt, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du har god förmåga att dela med dig av kunskap och resultat på ett målgruppsanpassat sätt, både på svenska och engelska.

Kontakt
Mats Häggquist, Chef R&D - Product Development Gävle Tfn: 070-795 13 82.

Välkommen med din ansökan senast den 13 maj.

 

 

 

 


Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012