Ansvarig för Produkt & Produktsäkerhetsfrågor - Skogsindustrierna

28 mar 2018

Skogsindustrierna är den svenska skogsindustrins branschorganisation och representerar företag som producerar massa, papper, kartong, förpackningar, trävaror och biobränsle. Organisationens uppdrag är verka för konkurrenskraftiga villkor för medlemmarna samt skapa insikt om bioekonomin och värdet av biobaserade produkter. Skogsindustrierna ska också bidra till att skapa förtroende för skogsnäringen som en ansvarsfull part i en hållbar utveckling och vara en plattform för branschens gemensamma frågor och utveckling.

 

Skogsindustrierna söker en ansvarig för produkt & produktsäkerhetsfrågor

 

Skogsindustrierna vill kännetecknas av hög trovärdighet bland våra medlemsföretag, politiker, myndigheter, organisationer, forsknings- och utbildningsväsen, men även hos den breda allmänheten. I den dagliga verksamheten är vi cirka 40 personer.

Nu söker vi en ny medarbetare som kommer att ingå i den näringspolitiska avdelningen som idag har 10 medarbetare . Vi söker dig med ett brinnande intresse för produkt & produktsäkerhetsfrågor samt industrins villkor att verka i Sverige.

Tjänsten innebär ett ansvar för frågor som rör massa- och pappersindustrins produkt- och produktsäkerhetsfrågor. Tjänsten omfattar också miljö- och handelsrelaterade frågor. I uppdraget ligger att leda Produktkommitténs arbete. Basen för arbetet är omvärldsbevakning och påverkansarbete. Breda kontaktytor mot myndigheter, politiker, forskningsaktörer och medlemsföretagen är därför avgörande. I rollen ingår resor såväl internationellt (primärt till Bryssel) som nationellt.

 

Erfarenheter och kompetenser vi söker hos dig:

- Erfarenhet från arbete inom processindustri, där erfarenhet ifrån skogsindustrin är särskilt meriterande. Även erfarenhet ifrån närliggande verksamheter såsom konsultföretag, forskning eller annan branschorganisation kan vara en lämplig bakgrund.

- Kunskaper om produkt-, miljö- och/eller hållbarhetsfrågor

- Erfarenhet av arbete som kräver betydande kontaktytor med flera olika intressenter

- Erfarenhet av beslutsprocesser för lagstiftning, både på nationell nivå och på EU nivå

 

Så här tror vi att du är som person för att trivas på Skogsindustrierna:

  • Analytisk med stort eget driv
  • Intresse för att bygga nätverk nationellt och internationellt
  • Förmåga att förenkla och dra slutsatser av stor mängd information
  • Förmåga att agera konsultativt och vara lösningsorienterad
  • Prestigelös
  • Teamorienterad
  • Uttrycker dig väl i tal och skrift

Skogsindustrierna erbjuder ett utmanande arbete som spänner över politik, teknik och juridik. Vi sitter i Svenskt Näringslivs lokaler, mitt i Stockholm.

Låter detta som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan!

Vi samarbetar i denna rekrytering med Novare Propell och du är välkommen att skicka in din ansökan via www.novarepropell.se. Urval och intervjuer sker löpande. För frågor kontakta Sebastian Gloveus, sebastian.gloveus@novarepropell.se.

 

Ansök nu

 

 

 

 

 

 


Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012