Senior Projektledare - Synergietableringar, Business Värmland

27 dec 2017

VI SÖKER NU EN SENIOR PROJEKTLEDARE

 

– för nya företagsetableringar som synergi till stora, pågående industrisatsningar i Värmland. Business Värmland bedriver etableringsstödjande verksamhet för bolag och investerare som är intresserade av att etablera sig i Värmland.

I Värmland sker just nu stora industriinvesteringar. Vid Gruvöns bruk investerar BillerudKorsnäs närmare 7 miljarder i en ny kartongmaskin och Stora Enso bygger en ny anläggning för närmare en halv miljard kronor för tillverkning av korslimmat trä (CLT) vid sitt sågverk vid Gruvön. Erfarenhet visar att en investering tenderar att attrahera nästa. Detta är något som Business Värmland vill ta tillvara och insatser ska göras i anslutning till befintliga satsningar för att öka synergieffekterna i hela länet.

Business Värmland kommer därför under 2018–2020 bedriva delprojektet Synergietableringar, med egen projektledare och projektbudget för att främja etableringar i samband med stora industrisatsningar.

Om tjänsten

Vi söker en senior projektledare för delprojektet Synergietableringar. Tjänsten innebär ett ansvar för att strukturera och driva processer som leder fram till nya företagsetableringar och investeringar i Värmland. Tjänsten rapporterar till Business Värmlands projektledare och är placerad vid Business Värmland, Karlstad Innovation Park. Tjänsten är en heltidsbefattning under den treåriga projekttiden. Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med kommunerna i Karlstads Business region, Karlstads Universitet, Paper Province och IVAs innovationsprojekt.

Kvalifikationer

Vi tror att du har akademisk utbildning och är van att strukturera, leda och driva processer och att du har erfarenhet av att utveckla arbetssätt och metoder. Du bör ha tidigare erfarenhet inom industrisektorn, men inte nödvändigtvis från skogsindustrin.

Personliga egenskaper

Du är resultatinriktad, drivande och bra på att knyta kontakter på ett ödmjukt sätt med människor i olika organisationer och företag. Du är affärsinriktad och har förmåga att identifiera och koppla ihop nya idéer med rätt partners för att nya affärer ska uppstå. Du har förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål och hålla ihop en nära samverkan med våra samarbetspartners och andra regionala och nationella aktörer.

 

Start: Q1 2018

Placering: Karlstad

Kontakt: Göran Österman goran.osterman@businessvarmland.se

Ansökan

Om du känner att du är rätt person och tycker att detta är ett intressant jobb är du välkommen med din ansökan till info@businessvarmland.se. Vi vill ha din ansökan senast 15 januari 2018.

 

Tjänsten finns även på Business Värmlands hemsida:

http://businessvarmland.se/2017/12/19/vi-soker-nu-en-senior-projektledare/

 

 

 

 

 

 


Fler annonser i denna kategori7 aug 2012