Laboratorieansvarig - RISE Innventia

6 jul 2017

RISE – Sveriges forskningsinstitut
Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster.  RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten. www.ri.se

 


Laboratorieansvarig (2017-30A)

 

I rollen som laboratorieansvarig arbetar du med att säkerhetsställa att det laborativa arbetet genomförs till en hög kvalitet. Du arbetar i en grupp med nio andra personer. Genom test och analys ansvarar sektionen Fysikalisk Provning för tillförlitliga data av fysikaliska egenskaper hos pappersmassa och papper inom forsknings- och utvecklingsprojekt på RISE Bioekonomi.

Att arbeta inom division RISE Bioekonomi innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framförallt skogsråvara. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda. Arbetsplatsen är delad mellan Drottning Kristinas väg, nära KTH och Torshamnsgatan i Kista med såväl natur som staden runt knuten.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga uppgifter är att arbeta med och utveckla kvalitativa arbetssätt för det laborativa arbetet på sektionen. Detta innefattar ansvar för kvalitetsarbete, handledningar till standardiserade mätmetoder, lab. och utrustningar samt kontinuerligt arbeta med förbättringar. Det finns i dagsläget ett pågående samarbete med personer i gruppen med motsvarande roller.

Rollen innefattar laborativt arbete där du arbetar både med kortare uppdrag och även i långsiktiga forskningsprojekt genom specialmetoder och standardiserade analyser.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom relevant område. Du behärskar såväl svenska som engelska väl, både muntligt och skriftligt. Tidigare laboratorieansvar är meriterande.

Personliga egenskaper

Du är noggrann och tycker om praktisk problemlösning. Du kan hantera flera uppgifter parallellt, är drivande och tar gärna egna initiativ, har stort engagemang samt även förmågan att prioritera utan att göra avkall på noggrannhet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.För vidare information om tjänsten kontakta sektionschef Konstantin Sundin, konstantin.sundin@ri.se, telnr. 08-676 70 43.

Fackliga representanter är Mikael Gjärdman respektive Kristina Junel.
Skicka Din ansökan snarast till: jobb.innventia@ri.se, dock senast 18 augusti 2017 och ange 2017-30A i ämnesfältet.

 

Tjänsten finns även på hemsidan:

http://www.innventia.com/sv/Om-oss/Arbeta-hos-oss/Lediga-tjanster1/Laboratorieansvarig/

 

 

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012