Säljare med internationell och gärna teknisk inriktning - Kadant Nordic

15 dec 2016

 

Kadant Nordic AB ingår i den börsnoterade koncernen Kadant Inc som har sitt huvudkontor i Westford, Massachusetts, USA. Koncernen har totalt ca 2 000 medarbetare och omsätter ca 400 Miljoner USD. Kadant Nordic AB är marknadsledande inom tillverkning av rengöringsutrustning för beklädnad och valsar i pappers- och kartongindustrin. Bolaget har ca 30 medarbetare och omsätter ca 120 miljoner kronor. Läs gärna mer på kadant.com.

 

Säljare med internationell och gärna teknisk inriktning till Kadant Nordic

 

Kadant Nordic AB med kontor i Huskvarna rekryterar nu i samarbete med Rätt Resurs en säljare som tillsammans med lokala säljkontor och agenter runt om i världen ska sälja och marknadsföra Kadants produktlinje M-clean™ cleaning system till slutkunder och OEM-kunder.

Läs gärna mer om produkterna här.

Tjänsten innebär huvudsakligt ansvar att driva den internationella försäljningen och marknadsföringen i Asien, Sydamerika och delar av Europa (Norden exkluderat). Konkreta arbetsuppgifter kommer bl a vara att

- Marknadsföra Kadants produkter via lämpliga aktiviteter på respektive marknad.

- Coacha och pusha lokala säljkontor (ca 20 st) och agenter (ca 10 st) i syfte att göra gemensamma kundbesök och bearbeta respektive marknad.

- Resa och besöka kunderna med syftet att sälja främst projekt (nya, kundanpassade installationer) men även reservdelar och service till slutkunder (pappersbruk) och OEM (maskinbyggare). Säljprocessen är oftast mellan 1-2 år.

- Ansvara för och upprätta projektofferter (i samarbete med lokala säljare och agenter).

- Leda förhandlingar till avslut och order.

- Ansvara för och sköta överlämnande av sålt projekt till projektorganisationen i Huskvarna.

- Generellt utveckla försäljning och marknadsföring genom att vara lyhörd och ständigt omvärldsbevaka marknaderna.

 

Du rapporterar till försäljningsdirektör för Norden och ingår i en säljgrupp på totalt 9 personer. Tjänsten innebär en hel del resande med övernattningar varför det är viktigt att detta är en del av arbetet som du trivs med. Med tanke på att det ibland är långa resor kan det ibland innebära bortavaro även över helger. Du planerar dina resor själv och har på det sättet möjlighet att förlägga dem på ett sätt som passar dig och din omgivning.

 

Kvalifikationer

Du är en person som skaffat dig internationell erfarenhet (i arbetet, privat, eller båda delar) och förstår/uppskattar kulturskillnaderna som finns mellan olika länder. Du är senior i din roll som säljare (behöver dock inte innebära att du är senior rent åldersmässigt). Vi ser gärna att du har erfarenhet från pappers-/massaindustrin alternativt från liknande processindustri. Erfarenhet av försäljning via agenter/återförsäljare/dotter-/systerbolag är starkt meriterande.

Att du är van att arbeta i affärssystem samt behärskar de vanliga programmen i Office-paketetsamt är ett krav. Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är också ett krav, har du kunskap i fler språk är det meriterande.

Som person är du drivande och självgående. Du kan och vill prata tekniska lösningar och ger ett professionellt intryck. Du har god social förmåga, är kontaktskapande, serviceinriktad och har ständigt kunden och kundens behov i fokus. Självklart drivs du av att göra bra affärer och att ständigt utveckla och förfina sättet att ge kunder och kollegor god service på ett affärsmässigt sätt.

Du uppskattar kombinationen av att arbeta på det relativt lilla företaget med familjär känsla som Kadant Nordic i Huskvarna står för tillsammans med stabiliteten, tryggheten och den internationella atmosfär som koncernen Kadant Inc står för. Är du genuint intresserad av försäljning, den utmaning som kundrelationer i olika delar av världen innebär och dessutom har ett intresse av internationella karriärsmöjligheter är Kadant ett bolag för dig.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök här

 

 

 


 

 


 

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012