Kemist och Labingenjör, massateknik (två tjänster) - SCA R&D Centre

14 jun 2016

SCA är ett ledande hygien och skogsindustriföretag som utvecklar hållbara lösningar för personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. SCA Forest Products förädlar värdet på SCA:s skogsinnehav genom hållbar innovation och utveckling. SCA satsar 7,8 miljarder kronor i Östrands massafabrik i Timrå kommun. Den nya fabriken, som kommer att invigas i oktober 2018, kommer att bli en fabrik i världsklass när det gäller produktkvalitet, miljö och konkurrenskraft. Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens fiberbaserade produkter genom att jobba med spännande och utmanande uppgifter inom SCA Forest Products R&D-organisation.

 

 

Kemist

till SCA R&D Centre, Sundsvall

 

Arbetsuppgifter

Vår laboratorieverksamhet befinner sig i en spännande utveckling och därför söker vi en kemist till SCA R&D Centre. Du har kompetens inom åtminstone något – gärna fler – av områdena organisk kemi, analytisk kemi eller träkemi. Du kommer att arbeta inom projekt och uppdrag för våra uppdragsgivare inom SCA Forest Products. Verifiering och karaktärisering är viktiga delar av vår verksamhet. I ditt arbete kommer du därför att inhämta och bearbeta kunskap från olika källor för att omsätta till metoder. Därutöver kommer du att medverka vid utveckling av nya och förbättrade produkter från skogen.

Du kommer att arbeta i en kreativ miljö vid SCA R&D Centre i Sundsvall.  Arbetet kräver stor innovationsförmåga, vilket innebär att, individuellt eller i grupp, utveckla lösningar för implementering i våra industrier.

I ditt arbete förväntas du leda andra såväl som dig själv. Du kommer också att delta i projekt i nära samarbete med kollegor på SCA R&D Centre och med våra kollegor inom SCA Forest Products. Detta kräver en förmåga att kunna sätta sig in i uppdragsgivarnas behov och att kunna omsätta dessa i praktiskt utvecklingsarbete. Vidare behöver du kunna förmedla kunskap till andra och ha en förmåga att delta i akademiska forskningssamarbeten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande akademisk utbildning, forskarutbildning är meriterande för tjänsten. Lämpliga kompetensprofiler är organisk kemi, analytisk kemi och träkemi. Erfarenhet av projektledning och kompetens inom oorganisk kemi är meriterande.

Du ser möjligheter, är nytänkande och har ett starkt eget driv. Du är en god kommunikatör – på svenska såväl som på engelska – som kan leda och inspirera andra. Du kan tillämpa ett helhetsperspektiv och har mycket god samarbetsförmåga.

Hos oss på SCA är ansvar, respekt och högklassighet gemensamma värderingar för samtliga medarbetare.

 

Lab ingenjör inom massateknik

till SCA R&D Centre, Sundsvall

 

Arbetsuppgifter

Arbetet med utveckling av fiberbaserade produkter och dess processer kommer att ske i en kreativ miljö vid SCA R&D Centre i Sundsvall och kommer att ha ett stort fokus på produktutvecklingen av blekt massa som ska produceras i den nya fabriken med start under 2018.

Arbetet kräver innovationsförmåga, vilket innebär att skapa och identifiera insiktsfulla lösningar och framgångsrikt verka för implementering av dessa. Skogen är vår råvara och du kommer att jobba med olika tekniker för att förädla fibrer med målet att utveckla och förbättra produkter och processer.

Du kommer att arbeta på SCA R&D Centre, i nära samarbete med våra kollegor inom SCA Forest Products, med utvecklingen av massa med stort fokus på kokning och blekning. Detta innebär planering, genomförande och utvärdering av lab- och fullskaleförsök samt rapportskrivning. Tjänsten är en projektanställning tom 2018-06-30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyutexaminerad civilingenjörs eller har motsvarande akademisk utbildning inom relevant område. Erfarenhet av laborativt arbete är meriterande.

Du gillar eget ansvar och är flexibel. Du är självständig samtidigt som du kan arbeta i grupp, såväl internt som externt. Du är noggrann och ansvarstagande samt tycker om att arbeta i laboratoriet. Arbetet kräver förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i både svenska och engelska.

Hos oss på SCA är ansvar, respekt och högklassighet gemensamma värderingar för samtliga medarbetare.

Ansökan

Ytterligare upplysningar om tjänsten Kemist lämnas av:

Marie Nässbjer, Chef Performance and Prototyping laboratory, telefon 060- 19 30 27.

Ytterligare upplysningar om tjänsten Labingenjör lämnas av:

Marie Eriksson, Chef Fiber and Biomass Technology, telefon 060- 19 38 88.

Fackliga kontaktpersoner för Sveriges Ingenjörer är Ulrika Andreasson, telefon 060-19 30 07 och för Unionen, Maria Jonsson, telefon 060-19 30 19

 

Välkommen med din ansökan senast den 8 juli 2016 via http://www.sca.com

 

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012