INNVENTIA söker Forskare – Biorefinery & Biobased Materials/Material Design

25 maj 2016

Innventia är ett forskningsinstitut inom RISE Research Institutes of Sweden som arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Vi är ett kunskapsintensivt företag och personalen vår styrka. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framförallt skogsråvara, något som blir allt viktigare när vi går mot en framtida cirkulär bioekonomi. Som innovationspartner kan vi förstärka hela eller delar av våra kunders processer från idé till kommersiell produkt. Vi kallar det Boosting Business with Science. Koncernen har en omsättning på 310 MSEK och har 210 anställda. Vi är lokaliserade i Stockholm och Trondheim. Läs mer om Innventia på www.innventia.com.

 

Forskare – Biorefinery & Biobased Materials/Material Design

 

Vill du driva utvecklingen av morgondagens förpackningar och tillhöra Innventias team som forskar och utvecklar biobaserade barriärmaterial?

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att initiera och genomföra forsknings- och utvecklingsprojekt inriktade mot nya förpackningsmaterial och produkter baserade på förnybara råvara, främst från skogen. Du kommer att arbeta tvärvetenskapligt tillsammans med forskare inom polymerkemi, materialanalys/provning och materialdesign. I tvärvetenskapliga projekt kartlägger ni forskningsfrågor eller kundernas behov, formulerar hypoteser, sätter struktur, tidplan och mål kring hur projektet ska fortlöpa. Du kommer ibland att ha rollen som projektledare, vilket bl.a.innebär att du leder din arbetsgrupp, hanterar risker och ändringar samt uppmärksammar nya möjligheter. Även försäljning av forsknings- och utvecklingsprojekt ingår i tjänsten, så som deltagande i ansökningar till offentliga finansiärer samt kontakt med industriella och akademiska kunder/partners.

Du kommer att arbeta med kunder från hela världen i projekt av varierande längd och omfattning. Typiska projekt kan innebära utveckling av nya material, mätmetoder fördesign/analys av materialegenskaper och konceptutveckling från laboratorieskala upp till pilotskaleförsök hos kunden. Du kommer att arbeta i en grupp med tillgång till många av världens modernaste analysinstrument för materialkarakterisering.

Kvalifikationer

Du har en civilingenjörsexamen inom kemi eller materialvetenskap samt minst 5 årarbetslivserfarenhet. Forskarutbildning är meriterande såväl som industriell erfarenhet av förpackningsproduktion. Det är även till fördel om du har erfarenhet av att leda större projekt, konsultativ försäljning och/eller ansökningar till offentliga finansiärer. Goda kunskaper i svenska och engelska förväntas.

Personliga egenskaper

Vi söker en målinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad person som både är självständig och har en stor samarbetsförmåga med personer från olika discipliner. Du är bra på att lösa problem och är idérik. För att lyckas väl i arbetet krävs att du är intresserad av människor, tycker om att arbeta mot uppsatta mål följa upp dessa.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

För vidare information om tjänsten kontakta Helena Halonen, avdelningschef Material design: 08- 676 72 53, helena.halonen@innventia.com

Fackliga representanter är Mikael Gjärdman (Unionen), 08-676 72 71 respektive Kristina Junel (Sveriges Ingenjörer), 08-676 71 68.

Skicka Din ansökan senast den 19 juni 2016 till petra.blomquist@innventia.com

 

Länk till tjänsten på Innventias hemsida:

http://www.innventia.com/sv/Om-oss/Arbeta-hos-oss/Lediga-tjanster1/Forskare--Biorefinery--Biobased-Materials-Material-Design/

 

 

 

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012