Ekonomichef – Iggesunds Bruk

5 feb 2016

Iggesund Paperboard är Europas ledande tillverkare av högkvalitativ fiberkartong som används inom premium förpackningssektorn och grafiska sektorn. Produkterna har en mycket stark position på marknaden baserat på produkternas jämna kvalitet, höga prestanda och enastående hållbarhet. Iggesund Paperboards produkter används inom bl.a. kosmetika, läkemedel, livsmedel och är produkter i stark tillväxt. Tillverkning sker i Iggesund och Workington i England samt extrudering/laminering av kartong i Strömsbruk. Iggesund Paperboard, med sitt huvudkontor i Iggesund, är ett av Holmenkoncernens affärsområden. Läs mer på www.iggesund.comEkonomichef Iggesunds Bruk

 

Placeringsort: Iggesund

 

Till vår kund, Iggesund Paperboard, söker vi dig som vill axla rollen som Ekonomichef för en av världens främsta och mest välrenommerade kartongfabriker - Iggesunds Bruk med 800 anställda. Som Ekonomichef har du en nyckelroll i bruksledningen och ansvarar för driften och utvecklingen av brukets ekonomifunktion. En roll som inbegriper strategiska såväl som operativa frågeställningar, utvecklingsarbete samt personalansvar.

 

Om rollen

Som Ekonomichef leder du ekonomiverksamheten på Iggesunds Bruk. Du ansvarar för strategiska såväl som operativa frågor med allt från att medverka i brukets utveckling, agera strategiskt bollplank till brukschefen och ledningsgruppen samt ständigt förbättra och utveckla rutiner och processer till att analysera och förklara brukets finansiella och operationella resultat. Du agerar analysstöd till produktionen (produktivitet, förädlingstimmar, effektivitet, skiftoptimering etc.), färdigställer brukets finansiella och operationella rapportering samt leder och utvecklar medarbetarna i brukets ekonomifunktion. Du har ett nära samarbete med brukets platschef och ledningsgrupp och Iggesunds Paperboards finanschef samt andra centrala ekonomifunktioner i Holmen.

I rollen förväntas du driva förändring inom det finansiella området med syftet att driva affärsnytta genom effektiv styrning, förbättrad kostnadskontroll, kostnadstransparens och kostnadsmedvetenhet.

 

Din bakgrund

Vi söker dig med gedigen kunskap och erfarenhet av ekonomi- och controllingarbete inom svensk basindustri eller annan tung process- eller verkstadsindustri. Direkt erfarenhet från pappers- och massaindustrin är starkt meriterande. Du har drivit omfattande utvecklings- och förändringsarbete och agerat stöd till företagsledare och chefer i organisationen. Du har aktivt medverkat i seniort ledningsgruppsarbete och drivit frågor som utvecklat hela verksamheten. Du har jobbat nära tillverkning och har mycket god insikt vad som driver kostnader och skapar effektivitet i produktion. Du drivs av att utveckla ledare och medarbetare och har själv gedigen ledarerfarenhet. Svenska och engelska behärskar du i tal och skrift.

 

Erbjudande

Vi erbjuder dig en utmanande och utvecklande ledarroll i ett välrenommerat företag med världsledande produkter och marknadsledande kunder. Du har ett tydligt mandat och förväntas påverka och utveckla bruket - en nyckelroll, du kommer göra skillnad!

 

Kontaktinformation

Vi ser fram emot din ansökan senast 15 februari via www.navigio.se. Specifika frågor kring tjänsten hänvisas till Malin Thoresson på malin.thoresson@navigio.se.

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012