Fiskeby Board söker Utvecklingsingenjör

28 feb 2011

Fiskeby Board AB är en av Europas ledande tillverkare av papper och kartong. Vi har producerat återvinningsbara produkter med returfiber som råvara i mer än 370 år. Vår produkt heter Multiboard, ett komplett sortiment kartong för de allra flesta förpackningsbehov. Bland våra kunder märks Europas största livsmedelsproducenter och andra ledande nationella och internationella företag; samtliga tillverkare som förenar mycket höga tekniska och ekonomiska krav med stort ansvar för miljö och produktsäkerhet. Vi finns i Norrköping där vi är 300 anställda. Tillverkningen uppgår till 170 000 ton kartong och omsättningen 2011 är beräknad till 1000 MSEK.

Efter en kraftfull investering i en ny fastbränslepanna ser vi framåt med stor tillförsikt och nu söker vi dig som vill vara med och se till att vi även fortsättningsvis kommer att vara en ledande leverantör till Europas mest krävande användare av förpackningskartong.

 

Utvecklingsingenjör

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Här erbjuds du en spännande roll som innebär möjligheten att få arbeta mycket brett inom Produktutvecklingsprocessen. 

Du kommer att arbeta med produktutveckling främst i syfte att tillgodo se våra kunders och marknadens krav på förpackningskartong på både kort och lång sikt men även i syfte att öka den interna effektiviteten. För att lyckas med detta krävs en djup förståelse för papperskemi samt för våra kunders och marknadens krav och önskemål

Arbetsuppgifterna återfinns inom följande områden:

  • Medverka vid initiering och planering av nya utvecklingsprojekt
  • Driva utvecklingsprojekt inom företaget
  • Arbeta aktivt för att ständigt förbättra produktutvecklingsprocessen
  • Delta vid trouble shooting inom produktionsavdelningen och hos kunder
  • Omvärldsbevakning inom pappers- och förpackningsbranscherna

Din roll
Vi söker dig med Civilingenjörsexamen, inriktning kemiteknik. Du har några års erfarenhet av produktutveckling inom pappersindustrin med goda kunskaper inom det papperstekniska området. Detta har hjälpt dig att bygga ett stort nätverk inom branschen. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen som Utvecklingsingenjör måste du vara väldigt självgående och både kunna driva egna utredningar och leda större projektgrupper.

I rollen ingår mycket kontakter med olika aktörer varför en god kommunikationsförmåga och prestigelöshet är ett krav. Vidare ser vi att du är en kreativ person med stort engagemang.

Du kommer att ha stor möjlighet att utvecklas och att själv påverka innehållet i denna roll.

Ansök redan idag!

Tillsättning sker enligt överenskommelse och urval görs löpande. Vänta därför inte med din ansökan utan ansök redan idag! Vi tar endast emot sökande via cv-databasen. www.industrikompetens.se

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter. Väl mött!

Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på 013-32 94 17, Facklig företrädare för Unionen är Bo Årevall på nummer 011-15 58 40.

Fler annonser i denna kategori

7 aug 2012