R&D specialist inom massateknik - SCA R&D Centre, Sundsvall

2 dec 2014

R&D specialist inom massateknik,
till SCA R&D Centre, Sundsvall

 

SCA är ett ledande hygien- och skogsindustriföretag som utvecklar hållbara lösningar för personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Vi söker dig som vill jobba med spännande och utmanande uppgifter inom SCA Forest Products R&D-organisation.

 

Arbetsuppgifter

Vid SCA R&D Centre söker vi en specialist inom massateknik. I denna befattning kommer du tillsammans med andra medarbetare arbeta med utvecklingen av produkter från såväl kemisk som mekanisk massatillverkning. Du kommer också medverka till att specificera kvalitetskrav för dessa produkter.

Arbetet med utveckling av fiberbaserade produkter och dess processer kommer att ske i en kreativ miljö vid SCA R&D Centre i Sundsvall.  Arbetet kräver stor innovationsförmåga, vilket innebär att skapa och identifiera insiktsfulla lösningar och framgångsrikt verka för implementering av dessa. Skogen är vår råvara och du kommer att jobba med olika tekniker för att förädla fibrer med målet att utveckla och förbättra produkter och processer. Detta innebär planering, genomförande och utvärdering av lab- och fullskaleförsök samt rapportskrivning och omvärldsbevakning. Som specialist kommer du också att behöva skapa och upprätthålla kontakt med universitet, högskolor, andra företag och innovatörer. Arbetet sker huvudsakligen i projektform där du förväntas leda och delta i projekt i nära samarbete med kollegor på SCA R&D Centre och med våra kollegor inom SCA Forest Products.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande. Forskarutbildning inom relevant område är meriterande. Processkunnande samt mycket goda kunskaper inom cellulosateknik främst kemisk massatillverkning är nödvändiga för tjänsten. Vi efterfrågar även en förmåga att omsätta kunskap och projektresultat i handling och ny utveckling. Arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevanta områden är meriterande. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.


Ansökan

Ytterligare upplysningar om tjänsterna lämnas av:
Karin Persson, Manager Fiber and Biomass Technology, telefon 060- 19 30 16.
Ulrika Andreasson, SI, telefon 060-19 30 07.
Maria Jonsson, Unionen, telefon 060-19 30 19.


Välkommen med din ansökan senast 6 januari 2015 via http://www.sca.com/vacancies.

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012