Industridoktorand - SCA R&D Centre

27 okt 2014

SCA är ett ledande hygien och skogsindustriföretag som utvecklar hållbara lösningar för personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Vi söker dig som vill jobba i en spännande och utmanande verksamhet inom SCA Forest Products R&D organisation.


SCA R&D Centre söker industridoktorand

 

Arbetsuppgifter

Vid SCA R&D Centre söker vi en industridoktorand som vill arbeta med utvecklingen av massaprodukter för framför allt mjukpapper, tissue. Parallellt med uppdraget åt SCA R&D Centre genomför du forskarstudier med sikte på en licentiatexamen (2,5 år) med möjlighet att därefter fortsätta mot doktorsexamen. Som industridoktorand projektanställs du vid SCA R&D Centre och forskarskolan FORIC vid Mittuniversitetet.

Rollen som industridoktorand är att tillsammans med vårt team bidra till en ökad förståelse av massaegenskaper för tissueproduktion samt medverka för att specificera kvalitetskrav för produkten. Viktiga egenskaper i projektet är att tillverka tissuematerial med hög absorption och mjukhet vid tillräcklig styrka. Arbetet avses i huvudsak att utföras vid SCA R&D Centre men kommer även att ha en stark koppling till SCA Östrands massafabrik.

Normalt ägnas cirka 50 procent av arbetstiden åt forskningsarbete och 50 procent åt arbete hos SCA. Du kommer att ha handledare/kontaktpersoner både inom SCA R&D Centre och vid Mittuniversitetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande. Goda kunskaper inom ämnesområdena träkemi och/eller massateknik är en merit, men kanske ännu viktigare är din förmåga att omsätta kunskap i handling och ny utveckling.  Arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevanta områden är meriterande, liksom egenskaperna entreprenörskap och förmåga att förstå och realisera projektets resultat. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansökan

Ytterligare upplysningar om tjänsterna lämnas av:
Folke Österberg, Vice president external research, telefon 060-19 30 61.
Karin Persson, Manager fiber and biomass technology, telefon 060- 19 30 16.

Ulrika Andreasson, SI, telefon 060-19 30 07.


Välkommen med din ansökan senast 17 november via: http://www.sca.com/en/Career/vacancies/#

 

 


Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012