Utvecklingsingenjör/Paper process engineer - NLAB Solar/Envall Consulting

26 feb 2013

Starka och flexibla Solceller 

 I Dagens Industri 16 nov 2010 samt 3 dec 2012 går det läsa om vår samarbetspartner NLAB Solar AB och hur de tilldelats stora summor risk-kapital inom ett "glödhett" område som de dessutom besitter unik kompetens inom. Läs mer om företaget och dess satsning på www.nlabsolar.com.

Tillsammans söker vi nu personer som inte är rädda för det okända och som utmanas kreativt av svåra tekniska spörsmål där saker inte alls är tillrättalagda. Vi hjälper vår samarbetspartner med bemanningen inom speciellt området pappertillverkning och vi söker dig som vill vara en del av den nya Pappersindustrin i Sverige. Den som bygger på gammal kunskap samlad under generationer av idogt utvecklande och problem-lösande – men som vågar sig ut på lite nya okända marker.

 

Utvecklingsingenjör

 

NLAB Solar söker nu utvecklingsingenjörer som kommer att arbeta med att vidareutveckla vår unika teknik för tillverkning av färgämnessensiterade solceller för mobila applikationer och för fasader.

Många spännande kundprojekt står för dörren och de närmsta åren kommer att kantas av hårt och givande jobb för att utveckla vårt erbjudande och implementera det hos våra kunder.

Som utvecklingsingenjör kommer du att arbeta i ett teknikteam bestående av upp till 20 personer. Arbetet kommer att bestå i att planera och genomföra tester, anpassa/bygga testriggar och lösa praktiska så väl som teoretiska problem i gränslandet mellan teknik, fysik och kemi. Arbetet kommer att ske både som en del av vårt interna forsknings- och utvecklingsarbete samt inom ramen förprojekt tillsammans med våra kunder.

Du har en teknisk/fysik/kemi bakgrund (MSc från universitet, högskola eller är högskole- eller civilingenjör) och känner sug efter att gå in i ett litet, snabbväxande företag med stora ambitioner.

 

Paper Process Engineer

 

We are looking for a paper engineer for the development of novel paper. The person will be responsible for the development and manufacturing of paper, paper materials, paper machinery and the transfer of development results to production.

Specific tasks will include:

Testing, screening, analyzing, acquiring and implementing

• Materials

• Production methods

• Equipment

The person needs to have profound experience and knowledge in the following areas:

• Paper manufacturing materials and chemicals

• Understands the construction and function of paper making machines

• Paper making

• Paper fiberstock formulation development

• Paper process development

• Paper analysis equipment and methods

• Transferring R&D results from hand-sheet formers to production

 

 

Om detta tilltalar dig ser vi gärna din ansökan med CV skickad till hakan@envallconsulting.se

Det går också bra att få mer information på telefon 070-669 93 13

Se även vår hemsida om denna rekrytering: http://www.envallconsulting.se/jobb/

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012