Innventia söker laboratorieingenjör – Papperskemi och nanomaterial

31 jan 2013

INNVENTIA AB är ett FoU-företag med världsledande ställning inom områden som massa, papper, grafiska produkter, förpackningar och bioraffinaderiverksamhet. Vi genererar och förädlar forskningsresultat till innovativa produkter och processer. Med vetenskapligt baserad kunskap som utgångspunkt bidrar vi som innovationspartner till våra kunders värdeskapande. Koncernen har en omsättning på 310 MSEK och har drygt 200 anställda. Vi är lokaliserade i Stockholm, Trondheim och London. För mer information om Innventia besök www.innventia.com

 

Vill du arbeta med att utveckla nya kemiska lösningar för att förbättra dagens pappersprodukter och morgondagens nya material?

Du kommer att ingå i en grupp bestående av forskare, projektledare och forsknings-/laboratorieingenjörer som tillsammans utvecklar nya kemiska lösningar för att förbättra dagens pappersprodukter samt morgondagens nya material för skogsindustrin. En stor del av gruppens verksamhet är kopplad till utveckling av processer för nanocellulosa och nanomaterial. Då Innventia har stor kompetens inom många områden är det en inspirerande miljö att arbeta i.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att i projektform tillsammans med forskare utföra laborativt arbete inom främst områdena papperskemi och nanomaterial.

Kvalifikationer
God laborativ vana är ett önskemål, liksom någon form av utbildning såsom högskoleingenjör, receptarie, gymnasieingenjör eller motsvarande inom kemiområdet. Erfarenheter från laboratoriearbete inom pappersindustrin är meriterande, men inte ett krav.

Du bör också behärska de program som ingår i MS Office. Eftersom mycket av rapporteringen sker på engelska, förutsätter vi att du har relevanta kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du är noggrann och tycker om praktisk problemlösning, men du är även nytänkande och kreativ för att kunna bidra till gruppens fortsatta utveckling. Du har vidare god samarbetsförmåga samtidigt som du är van att arbeta självständigt. Kontakter med såväl kunder som leverantörer kräver social kompetens, kommunikativ förmåga, flexibilitet och ansvarskänsla. 

Övrigt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.

Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:
Gruppchef Mikael Ankerfors, mikael.ankerfors@innventia.com, 08-676 72 61.

Fackliga representanter:
Olof Tillander, olof.tillander@innventia.com, 08-676 70 86, Unionen
Stefan Engström, stefan.engstrom@innventia.com, 08-676 70 50, Sveriges Ingenjörer.

Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 3 mars till:
Kicki Bengtsson, kicki.bengtsson@innventia.com

Annonsen finns även på Innventias hemsida: http://www.innventia.com/sv/Om-oss/Arbeta-hos-oss/Lediga-tjanster1/En-laboratorieingenjor-inom-papperskemi-och-nanomaterial/

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012