Innventia söker processtekniker till pilotpappersmaskin

17 jan 2013

INNVENTIA AB är ett FoU-företag med världsledande ställning inom områden som massa, papper, grafiska produkter, förpackningar och bioraffinaderiverksamhet. Vi genererar och förädlar forskningsresultat till innovativa produkter och processer. Med vetenskapligt baserad kunskap som utgångspunkt bidrar vi som innovationspartner till våra kunders värdeskapande. Koncernen har en omsättning på 330 MSEK och har 225 anställda. Vi är lokaliserade i Stockholm, Trondheim och London. För mer information om Innventia besök www.innventia.com

 

Vill du arbeta med en av världens främsta pilotanläggningar för fiberhantering och papperstillverkning, FEX?

Vi behöver nu komplettera vårt team med två processtekniker till FEX, vår pilotpappersmaskin - En Försöksledare/maskinförare och en Instrumenttekniker till Material Processes/Drift och Underhåll.

Du kommer att ingå i en grupp på 20 processtekniker som arbetar med FEX, världens främsta pilotanläggning för fiberhantering och papperstillverkning. Anläggningen omfattar uppslagning, malning, silning, fraktionering, formning, pressning och torkning. Du kommer att arbeta med projekt av varierande längd och omfattning med kunder från hela världen.

Arbetsuppgifter Försöksledare/Maskinförare

Din roll som försöksledare är att tillsammans med projektledare detaljplanera och genomföra försök i FEX pilotanläggning. Du arbetar tillsammans med ledande forskare inom området. Under försökens genomförandefas leder du din arbetsgrupp, hanterar ändringar och uppmärksammar nya möjligheter. Efter försöken, sammanställer du kördata och bistår projektgruppen med att rapportera till kund.

Arbetsuppgifter Instrumenttekniker

Som instrumenttekniker på FEX ansvarar du för styrsystem, I/O-skåp samt kalibrering av samtliga mätare i processen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att programmera och specialanpassa styrsystemet för att uppfylla de krav som ställs av projekten. Dessutom underhåller du och anpassar I/O-skåpen för de speciella krav som ställs på vår process. Din arbetsplats är allt ifrån manöverrummet till fältarbete.

Kvalifikationer

Du har relevant kunskap inom processteknik, styr- och reglerteknik eller mångårig erfarenhet inom processindustrin. Erfarenhet inom pappers- och massaindustrin är meriterande.

Som person tycker du både om att arbeta i grupp och att leda densamma. Vår verksamhet bedrivs i projektform och du gillar att sätta upp tydliga mål och deadlines. För att lyckas med detta tror vi att du är lyhörd, tydlig i kommunikation och benägen att testa nya saker. Du är analytisk och strategisk när det gäller att se konsekvenser, möjligheter och risker i olika lösningar på problem som dyker upp.

Vidare tror vi att du är en problemlösare och diplomat som står stadigt och kan reda ut begreppen när det finns många starka viljor och önskemål. Ett brett samarbete både inom företaget och med externa aktörer kräver stor kommunikativ förmåga.

I gruppen förväntas du vara nytänkande och kreativ för att kunna bidra till dess fortsatta utveckling.

Övrigt

Anställningarna avser tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.

 Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

 För mer information om tjänsten kontakta:

T.f. gruppchef Marco Lucisano, marco.lucisano@innventia.com, 08-676 7285.

 Fackliga representanter:

Olof Tillander, olof.tillander@innventia.com, 08-676 7086, Unionen

Stefan Engström, stefan.engstrom@innventia.com, 08-676 7050, Sveriges Ingenjörer.

 

Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 17 februari till:
Kicki Bengtsson, kicki.bengtsson@innventia.com

 

Annonsen finns även på Innventias hemsida:

http://www.innventia.com/sv/Om-oss/Arbeta-hos-oss/Lediga-tjanster1/Processtekniker/

 

 

 

 

 

Fler annonser i denna kategori
7 aug 2012